søndag 24. januar 2010

Dåpsteppe

Så var jeg i gang med dåpsteppe som skal høre til dåpskjolen. Oppskriften fant jeg på Ravelry, og den finnes både på dansk og på engelsk. Jeg valgte å bruke den engelske oppskriften. Så vidt jeg kan bedømme så er oppskriftene like, bare at den danske gjør unna alle 4 sidene med sjøskum før den begynner på den ytterste borden. Jeg liker litt mer variasjon, så jeg valgte den engelske som tar borden etter hvert. Det finnes en versjon som er litt lettere å lese her, men den har en liten feil akkurat før man skal begynne på den ytterste borden. Der skal man nemlig legge opp 17 masker før man snur og strikker 16 osv.

Selve mønsteret er ganske enkelt, men jeg syns det blir veldig fint! Og så er det ingen vrang-omganger, og DET liker jeg :-) Den ytterste borden tar tid - men det gikk en del raskere etter at jeg knakk "koden" og klarte å huske hele mønsteret i hodet.

Jeg bestilte garnet Fortissima Socka fra Maud's Garn til dette teppet. Hun mente at dette garnet var helt hvitt selv om det er en ullblanding, men jeg er nok ikke helt enig med henne i det. Litt hvitere enn ren ull kanskje, men likevel gulhvitt i forhold til bomull. Jeg er ikke helt fornøyd med mykheten i garnet heller, men nå er jeg i gang, så da blir det et teppe av det uansett.

Her er midten og første siden ferdig:

Ingen kommentarer: